اخبار

بانک جامع اطلاعات شهدای استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه‌های لرستان ایجاد شود

۱۴۰۱/۰۸/۲۲

نشست کمیته پژوهشی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست، روز یکشنبه، 22 آبان‌ماه، در اتاق جلسات حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد.

تاریخ شفاهی ایثار و شهادت را مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، مدون و ضبط خواهد کرد

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست گفت: «ما باید وظایف کمیته، همچون حمایت از پایان‌نامه‌های مربوط به ایثار و شهادت، اعلام اولویت‌های پژوهشی در حوزه ایثار و شهادت، برگزاری همایش‌های سالانه ایثار و شهادت، تشکل منظم جلسات، راه‌اندازی واحد مشاوره و پژوهش در حوزه‌های ایثار و شهادت، برگزاری سمینارهای تحقیقاتی دانشجویی، ایجاد زمینه‌های مناسب تقویت مادی و معنوی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در این زمینه، برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم و یادواره‌های دانشجویی ایثار و شهادت و سایر وظایف و اقدامات مرتبط را تقویت کنیم و گسترش دهیم».

دکتر نظری، توضیح داد: «خوشبختانه در دانشگاه لرستان، قانون تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای شرکتی و قراردادی دارای پرونده ایثارگری به نیروهای رسمی، به صورت صد در صدی اجرا شده است».

رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان، تشریح کرد: «تجلیل از خانواده‌های معظم شهدای دانشجو با حضور در منازل آن‌ها از جمله اقداماتی بوده است که در دانشگاه لرستان در دستور کار قرار گرفت و اجرا شد که البته ادامه خواهد داشت».

دکتر علی نظری، بیان کرد: «در دانشگاه لرستان، یک بوستان نیز به یاد شهدا ایجاد شد».

دکتر نظری افزود: «مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان نیز موظف شده است تاریخ شفاهی شهدای والامقام، رزمندگان و ایثارگران به‌صورت یک مجموعه مدون و ضبط شده، تهیه شود».

وی، اظهار داشت: «یگ گروه از دانشجویان علوم کامپیوتر هم برای انجام این مهم، تعیین شده‌ است تا یک نرم‌افزار ویژه معرفی شهدای والامقام به‌گونه‌ای طراحی کند که قابلیت نصب روی گوشی‌های تلفن همراه را داشته باشد؛ این برنامه نیز به احتمال فراوان تا دو ماه آینده، به مرحله اجرای کامل خواهد رسید».

رئیس دانشگاه لرستان، تصریح کرد: «ما بایستی گفت‌وگو با گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان را گسترش بدهیم تا موضوعات پژوهشی مربوط به حوزه‌های ایثار و شهادت، در قالب کارهای علمی، افزایش یابند».

دکتر علی نظری، بیان کرد: «یکی دیگر از اقداماتی که در حال اجراست آن است که یک گروه برای تهیه سایت مخصوص دانشنامه دفاع مقدس استان لرستان، تعیین شده و مشغول فعالیت هستند تا این کار نیز به سرانجام برسد».

بانک جامع شهدای استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان لرستان تهیه شود

در این نشست، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان گفت: «هرچقدر برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، کار کنیم کم کار شده است و مستلزم فعالیت هرچه بیشتر و اثرگذارتر است».

دکتر حاتمی‌کن‌کبود، تشریح کرد: «در دانشگاه لرستان، خوشبختانه دو نفر مسئول پیگیری امور شاهد و ایثارگران هستند که هر دو عملکرد و تلاش پیوسته دارند: جناب آقای سهرابی و جناب آقای دکتر محمدی‌ضرون».

وی افزود: «بایستی در طراحی و اجرای برنامه‌های مرتبط با حوزه ایثار و شهادت از ظرفیت‌های سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان هم بیش از پیش، استفاده شود».

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان ادامه داد: «نبود بانک جامع شهدای استاد، دانشجو و کارمند از کمبودهاست و بایستی بانک جامع حاوی اطلاعات شهدای استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان لرستان، تهیه شود».

حجت‌الاسلام و المسلمین حبیب حاتمی‌کن‌کبود، توضیح داد: «براساس آماری که از بنیاد شهید استان لرستان اخذ شده است در استان لرستان، آمار شهدای دانشجو، 133 شهید است؛ این تعداد نشان می‌دهد که جای کار فراوانی وجود دارد که بتوانیم اقداماتی همچون جشنواره، نشست و سمینار مختص شهدای دانشجوی استان انجام بدهیم تا هرچه اثرگذارتر، فرهنگ ایثار و شهادت در سطح نسل جوان و دانشجو، تقویت شود».

گفتنی است در این نشست که دکتر محمد حیاتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، سهرابی، مشاور رئیس دانشگاه لرستان و مسئول هماهنگی امور ایثارگران و دکتر محمدی‌ضرون، مدیر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه لرستان حضور داشتند نمایندگان برخی سازمان‌ها، ادارات و دانشگاه‌ها، گزارش عملکرد از اقدامات انجام شده‌ی خود را در رابطه با ایثار و شهادت را، بیان کردند.

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۸/۲۲ - ۱۹:۳۲
۲۹۶ بازدید