دشمن با امپراطوری رسانهای، بهدنبال ایجاد دعوا، مشاجره و فساد در جامعه است
رئیس دانشگاه لرستان گفت: «دشمن با امپراطوری رسانهای، بهدنبال ایجاد دعوا، مشاجره و فساد در جامعه است».
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، جمعی از فعالان خبرگزاریهای استان لرستان و اصحاب رسانه با دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست که روز یکشنبه، 22 آبانماه، در حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، گفت: «هر تحلیلی از رویدادها که ارائه میشود نباید تکبعدی باشد بلکه در تحلیل رویدادها، پدیدهها و حوادث جامعه، بایستی همه ابعاد موضوع را دید».
دکتر نظری، تشریح کرد: «دشمن با امپراطوری رسانهای به باورهای مردم حمله کرده است و طراح اغتشاشات است».
وی اظهار داشت: «قرآن کریم به ما میآموزد که دشمن را محرم اسرار خودمان قرار ندهیم؛ زیرا دشمن از هیچ فسادی علیه مردم ایران، فروگذار نیست».
رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان افزود: «دشمن از طریق امپراطوری رسانهای، هر نوع فسادی ایجاد میکند».
دکتر علی نظری، بیان کرد: «خواسته و هدف دشمن این است که ما علیه همدیگر باشیم تا وحدت از بین برود».
دکتر نظری افزود: «دشمن از هر ابزاری استفاده میکند تا وحدت را تضعیف کند و اختلاف، تنش و درگیری در جامعه افزایش یابد».
رئیس دانشگاه لرستان، اظهار داشت: «برای دشمن، این نکته اهمیت ندارد که فرد، باحجاب یا بیحجاب باشد یا از چه قومی در ایران باشد؛ آنچه برای دشمن اهمیت دارد این است که دعوا، مشاجره و فساد در جامعه ایران، گسترش پیدا کند».
دکتر علی نظری، ادامه داد: «دشمن برای رسیدن به اهداف شوم خود، از ابزارهایی همچون امپراطوری رسانهای، پول، اندیشکده و ... استفاده میکند».
دکتر نظری، در بخش دیگری از گفتههایش، گفت: «تا جایی که مقدور بوده است تلاش کردهام با دانشجویان، گفتوگوهای مستقیم و بدون واسطه در همه زمینهها داشته باشم».
وی توضیح داد: «باید مراقبت کنیم تفاوت بین نسلی را با بهکاربردن عبارات نادرست، به فضایی قطبی تبدیل نکنیم؛ بلکه تلاش کنیم گفتوگوها را گسترش دهیم».
رئیس دانشگاه لرستان، تبیین کرد: «در آینده، یک اتاق در دانشگاه لرستان برای فعالیت خبرنگاران اختصاص داده میشود؛ زیرا خبرنگاران و اصحاب رسانه، بهترین مشاوران هستند و از مشاورههایشان بایستی استفاده کنیم».
دکتر علی نظری، افزود: «قرآن کریم، بزرگترین رسانه نظام هستی است؛ رسانهها هم پیامرسان هستند و قلم از نگاه قرآن کریم، بسیار ارزشمند و بزرگ است به گونهای که در قرآن کریم آمده است: ن و القلم و ما یسطرون».
دکتر نظری، تشریح کرد: «پیامرسانی و رسانه، بسترساز تحقق عدالت است».
وی گفت: «اهمیت پیام و رسانه تا آنجاست که یک سخن، میتواند جنگی را در دنیا ایجاد کند یا جنگی را میخواباند».
رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان ادامه داد: «رسانهای مورد تأیید قرآن کریم است که پیامآور سخنان پیامبران باشد».
دکتر علی نظری، توضیح داد: «گفتمان انقلاب اسلامی به دنبال آن است که رسانه، نقش مهم در تمدنسازی نوین اسلامی داشته باشد؛ رسانهها باید در مسیر تمدنسازی نوین اسلامی حرکت کنند».
دکتر نظری، تشریح کرد: «ارکان مهم تمدنسازی، رسانه و دانشگاه هستند؛ دانشگاه، به نوعی، خودش، پیام است».
رئیس دانشگاه لرستان، افزود: «قرآن کریم به قلمی سوگند خورده است که برای شهدا مینویسد؛ پس، نقش قلم و رسانه در ارتقای فرهنگ از نگاه قرآن کریم، یک نقش بسیار مهم است».
دکتر علی نظری از اصحاب رسانه دعوت کرد جشنوارهها و همایشهای معتبر ملی و بینالمللی را که در زمینههای مختلف علمی و فرهنگی در دانشگاه لرستان برگزار میشوند به تصویر بکشند و به مردم منعکس کنند.
دکتر نظری، تصریح کرد: «توقع میرود از رسانهها که پیشرفتهای علمی دانشگاه لرستان در زمینههای مختلف را براساس رسالت جهاد تبیین، برای مردم، تشریح کنند».
وی، اظهار داشت: «یکی دیگر از اقدامات که توقع میرود از سوی اصحاب رسانه، تقویت شوند بررسی چالشهای استان از نگاه متخصصان دانشگاهی است؛ در این زمینه میبایست گفتوگوهای رسانهای با اعضای هیئت علمی دانشگاه، افزایش یابد».
شاهد جنگ روایتها در دنیای امروز هستیم
در این نشست، میثاق حیدری، مشاور رئیس دانشگاه لرستان در امور بانوان و رئیس اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان گفت: «در دنیای جدید با جنگ روایتها روبهرو هستیم».
حیدری، توضیح داد: «هدایت افکار عمومی در رسانه اتفاق میافتد و این گویای کارکرد و نقش مهم رسانههاست».
وی تشریح کرد: «دشمن در مقابل دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، شبهافکنی میکند و در مقابل، نقش رسانههای کشور براساس جهاد تبیین، یک نقش بسیار مهم است».
رئیس اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان اظهار داشت: «ما در میدان جنگ رسانهای که بخشی از جنگ شناختی دشمن است نیاز به شخصیتهای اثرگذار و بزرگی با ویژگیهای الگوگرفته از شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی داریم».
میثاق حیدری، تصریح کرد: «همواره تلاش کردهایم تعاملات بین دانشگاه لرستان و رسانهها تقویت شود».
برخی مهمترین دیدگاهها:
در این نشست، خبرنگاران و اصحاب رسانه، دیدگاهها و نقطهنظرات خود را مطرح کردند که مهمترین آنها عبارتند از:
1ـ از دانشگاه لرستان به خاطر برگزاری کرسی آزاداندیشی در رابطه با حوادث اخیر، تقدیر میشود؛ اینگونه کرسیها و مناظرهها بایستی در فضای دانشگاه تقویت شوند و تداوم یابند.
2ـ بخشی از نارضایتیها به علت برخی کمکاریها در عرصههای مختلف است؛ هرچقدر کارآمدی نظام اداری کشور و نظام حکمرانی تقویت شود خود به خود سطح رضایت مردم هم ارتقاء مییابد.
3ـ اینکه رئیس دانشگاه لرستان در جمع دانشجویان حاضر میشود و با آنها به صورت مستقیم گفتوگو میکند قابل تقدیر است.
4ـ اگر میخواهیم به خوبی در جنگ نرم، ایفای نقش کنیم بایستی رسانههای مجوزدار قانونی، تقویت شوند.
5ـ ضرورت دارد دستاوردهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان، بیش از پیش، برای مردم، تبیین و تشریح شود.
6ـ نشستهای مستمر با خبرنگاران، برگزار شوند و تداوم داشته باشند.
7ـ امنیت پایدار کشور یکی از دستاوردهای مهم است که باید همواره صیانت شود.
8ـ بازیگر اصلی جنگ ترکیبی و شناختی، رسانهها هستند؛ نقش رسانههای کشور در قرارگاههای فرهنگی باید دیده شود.
9ـ متأسفانه الزامات جهاد تبیین به خوبی اجرا نمیشوند؛ توقع میرود دستگاههای فرهنگی در این زمینه، فعالیت مضاعف داشته باشند.
10ـ تارنمای دانشگاه لرستان از جمله بهترین تارنماهای ادارات و سازمانهای دولتی در استان لرستان است؛ زیرا بهصورت منظم بهروزرسانی میشوند و تعامل بین روابط عمومی و اصحاب رسانه، مناسب است.
11ـ ما باید در جهاد تبیین، جشنوارههای منطقهای با محوریت دانشگاه لرستان برگزار کنیم.
12ـ قرارگاهی تحت عنوان جهاد تبیین، رسانه و دانشگاه در استان لرستان تشکیل شود.