اخبار

استاندار لرستان: بقاء و رشد صنعت مستلزم ارتباط مستمر با دانشگاه‌هاست

۱۴۰۳/۰۷/۱۰

استاندار لرستان در نشست معاون پژوهشی وزیر علوم با مدیران شرکت‌ها و صنایع دانش‌بنیان استان لرستان گفت: «بقاء و رشد صنعت مستلزم داشتن واحدهای پژوهشی و ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها است».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر ابوطالب شفقت، روز سه‌شنبه، 10 مهرماه سال جاری در این نشست که به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد تشریح کرد: «وجود بخش‌های تحقیق و پژوهش در شرکت‌ها و صنایع باعث بهره‌مندی آن‌ها از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی می‌شود».

شفقت افزود: «متأسفانه آنچنان که باید و شاید، پیوند بین صنعت و دانشگاه شکل نگرفته است؛ علتش آن است که برخی سلائق در دانشگاه‌ها و صنایع، به گونه‌ای است این دو به سمت یکدیگر نمی‌روند».

وی اظهار داشت: «امروزه، صنعت از نوع بزرگ به آن معناست که دانشگاه را به خودش وابسته کند و ظرفیت‌های دانشگاهی را به کار بگیرد».

استاندار لرستان ادامه داد: «ما در زمینه پیوند بین صنعت و دانشگاه، دارای تجربیات فراوانی نیستیم و بایستی در این رابطه، اقدامات بیشتری انجام بدهیم».

دکتر ابوطالب شفقت، خاطرنشان کرد: «دانشگاه مطلوب، دانشگاهی است که صنعت‌ساز باشد؛ دانشگاه و صنعت باید به همدیگر وابسته باشند».

وی تصریح کرد: «امروز، اقتدار دفاعی ما توسط دانشگاه‌های ما، تأمین می‌شود؛ نوآوری در صنایع مرهون ارتباط پایدار با دانشگاه‌هاست».

شفقت افزود: «تقویت اقتدار جهان اسلام مرهون نهادینه‌شدن ارتباط بین دانشگاه با صنعت است».

وی اظهار داشت: «ارزش دانشگاه به این است که علم و دانش را به فناوری تبدیل کند و فناوری نیز در سطوح مختلف زندگی مردم، اثرات سودمند ایجاد کند».

او بیان کرد: «برای مثال، وجود گیاهان دارویی در استان لرستان یک پتانسیل است؛ علم و دانش بایستی بتواند این پتانسیل را به مرحله داروی سلامت‌ساز مردم برساند؛ این چرخه صحیح تبدیل علم و دانش به فناوری کاربردی منجر به خدمت به مردم باشد».

استاندار لرستان گفت: «شاخص ارتقای علمی اساتید دانشگاه‌ها نباید فقط محدود به ارائه مقالات باشد بلکه اساس کار بایستی ارائه مقالات کاربردی جامعه‌محور باشد؛ کسب علم و دانش باید همراه با کاربرد آن برای رفع چالش‌های جامعه باشد».

دکتر ابوطالب شفقت، تصریح کرد: «دانشگاه ایده‌آل دانشگاهی است که مسئله‌محور باشد؛ یعنی برای رفع مشکلات جامعه، راهکارهای علمی کاربردی ارائه دهد».

شفقت خواستار شد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، دانشجوی کاربردی تربیت کنند؛ دانشجویی که مهارت‌های مورد نیاز جامعه را با رویکردهای علمی روز، بیاموزد.

گفتنی است در این نشست، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، درباره قانون جهش تولید دانش‌بنیان، با تکیه بر مواد 11 و 13 این قانون، توضیحاتی را خطاب به مدیران شرکت‌ها و صنایع دانش‌بنیان استان لرستان ارائه کرد تا خروجی کار، ترغیب شرکت‌ها و صنایع به تقویت ارتباط با دانشگاه‌های استان در قالب گسترش بخش‌های تحقیق و توسعه باشد که این موضوع باعث معافیت‌های مالیاتی نیز برای صنایع خواهد شد.

این نشست را گروه ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان و اداره ارتباط با صنعت این دانشگاه که هر دو زیرمجموعه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هستند برگزار کرد.

برای مشاهده عکس‌های نشست، بر روی آدرس زیر کلیک کنید:

https://www.lu.ac.ir/news/bh-mzbn-dnshh-lrstn-brzr-shd-nshst-ftoomhor-maaon-ohsh-ozrt-aalom-b-mdrn-shrth-dnshbnn-stn-lrstn-drbrh-knon-ghsh-told/


۱۴۰۳/۰۷/۱۰ - ۱۹:۳۰
۱۴۴ بازدید